by
on
under
Permalink

Kom igång med träningen

Det svåraste är inte att träna, det är att börja. Det klan nog de flesta som någon gång tränat skriva under på. Man har tänkt ge sig ut på en löprunda också tittar man ut och ser att det regnar. Då är plötsligt soffan mer lockande och man intalar sig själv att man gör det imorgon istället. Men sedan kommer livet emellan och det blir inget av.

Om du känner igen dig i det här får du gärna fortsätta läsa för idag ska vi tipsa om olika sätt att komma igång med träningen men också fortsätta när du väl tagit det där första steget. Det första du måste göra är att hitta en träningsform som du tycker är rolig och inte känner ångest inför. Du bör därför prova olika för att hitta den som känns bäst för dig. Om du är skadad eller har andra skavanker kan ett besök hos naprapat vara bra för att få hjälp innan du börjar träna.

Annars kan din skada förvärras och du blir borta från träningen ännu längre. Naprapatiska Institutet kan hjälpa dig med behandling om du skulle vara i behov av det. När du väl hittat en träningsform du tycker är rolig är det dags att hålla i och fortsätta. Även detta kan vara svårt och det är därför viktigt att du kämpar på så att du inte tappar motivationen. Se därför till att fundera över varför du tränar.

Vilken motivation har du? Om du kan hitta den blir det lättare att ge sig ut och träna även de dagar då motivationen tryter. Försök också att tänka att även lite träning är träning. Om du inte orkar springa en mil, spring då fem kilometer och var stolt över det. Det viktigaste är att du bibehåller din träningsfrekvens. På sätt kommer du snart bli självgående när det gäller träningen.