Få hjälp vid problem

Om man utför någon form av sport så kan det hända att man överanstränger sig eller får någon form av skada. Det är viktigt att man får den hjälp man behöver vid dessa problem. Man vill ju kunna utföra sin sport på bästa sätt med en hel och frisk kropp.

Få rätt behandling

Om du upplever något som är fel hos dig så gäller det att få rätt behandling för detta. Oavsett om det är tennisarmbåge eller annat som besvärar dig. Om du regelbundet tränar och spelar tennis så vill du komma tillbaka så fort som möjligt till din idrott. Det kan ta en tid innan du är helt återställd och det kan behövas en viss tid för rehab innan du är helt på banan igen. Du kan naturligtvis träna på det sätt som din naprapat tipsar dig om. Det är det allra bästa och sedan får du känna dig för hur pass mycket du orkar att belasta din kropp.

När kroppen inte orkar med

Oftast så kan det vara vid statiska rörelser som något händer, det brukar pratas om tennisarmbåge då det uppstår smärta på utsidan av armbågen. Även andra än de som spelar tennis kan få detta om träning eller sport innebär att man använder armarna på ett sätt som utsätter armbåge för mycket statisk aktivitet. Våra kroppar bör vara i rörelse men vid statiska övningar eller annat så kan det sätta stopp då kroppen inte orkar längre. Även om träningen är viktig så gäller det att vi har våra vilodagar så våra kroppar hinner återhämta sig.

Regelbunden träning

Se till att regelbundet träna och använd dig av olika övningar för att få en variation på din träning. Det är det bästa du kan göra för att hålla din kropp frisk och förhoppningsvis utan skador. Det är också viktigt att du värmer upp ordentligt innan du börjar sporta. Se även till att stretcha ordentligt efter din träning eller match så dina muskler och leder får sträckas ut. En varm bastu kan också vara skönt för kroppen efter fysisk aktivitet. Du känner bäst din egna kropp och vet när det behövs vila och när du kan träna.