Bra gymutrustning kostar en hel del och finns vanligtvis inte i mindre sportbutiker. Du behöver söka dig till nätet om du ska hitta utrustningen och utbudet kan vara överväldigande. Det blir svårt att välja och framförallt svårt att veta vad du borde köpa och inte.
Hitta billigare priser
Prisjämförelser är en stor fördel när du nätshoppar. Lägg ner lite titt och titta på fler sajter än favoriten. Du kan hitta samma modell prisnedsatt med flera tusen på en annan sajt. Ibland kanske du slipper frakten eller får snabbare leverans. Alla för- och nackdelar ska vägas mot varandra innan du väljer vilken onlinebutik som får dina pengar. Du kan också hålla utkik på Rabattsök, en sajt som samlar rabattkoder från alla stora märken och butiker på nätet. Där kan du hitta en rabattkod som ger en butik en klar fördel.
Vilken maskin ska du ha?
Det stora bekymret kan vara att välja rätt typ av maskin. Du kanske redan har bestämt dig för att köpa ett löpband men har du funderat på var den ska få plats, hur mycket oväsen den för, stör den grannarna och så vidare? En crosstrainer är istället tyst och du belastar inte golv eller för oväsen när du tränar på den. En motionscykel passar dem som inte vill överbelasta knän och leder samtidigt som de kan träna hårt. Vill du hellre ha ett hemmagymset ska du alltid undersöka vad som ingår i priset. Det kan se komplett ut på bilden men i beskrivningen kan det stå att bänken inte ingår.
Ett hemmagym tar plats även om det bara är en sammanhängande konstruktion. Vill du träna kondition och styrka på samma gång kan du köpa en roddmaskin. Den tar plats men det finns modeller som får plats under sängen eller går att fälla upp och ställa mot väggen. Roddmaskinen är tung men gör lite oljud, du kan titta på teve medan du tränar utan att behöva höja volymen. Fundera vad du är ute efter och leta sedan upp specifikationer på maskinerna. Du behöver lite info för att veta vilka styrkor och storlekar som anses bra, bättre och bäst.