Träna hemma, träna mer

Träning är en viktig del av vår hälsa. Genom att hålla oss fysiskt aktiva håller vi både kroppen och hjärnan i bättre skick. Somliga har dock inte riktigt möjligheten att åka och träna så ofta som de kanske skulle vilja. Av denna anledning kan det vara smart att utforska träningsmöjligheterna hemma.

Det första många tänker på när man pratar om att träna hemma är att sätta upp ett hemmagym av något slag. Många har gjort detta och verkligen sett hur deras träningsregim har förbättrats. Det bästa är såklart om man har ett helt rum man skulle kunna använda som gym. Fyller man upp det med vikter, en eller annan maskin och kanske också en tv för lite underhållning har man verkligen de kompletta paketet.

Låter detta lockande kan man kontakta Gymkompaniet och få en offert. Men oavsett om man kan avvara ett helt rum eller bara använder en del av ett rum som sitt gym är det viktigt att tänka på en ytterligare sak: ventilationen. Utan bra ventilation där man tränar kommer lukten förr eller senare bli allt annat än angenäm. Vanliga rum i ett hus eller lägenhet är sällan utrustad för att hantera det luftutbyte ett gym kräver. Därför är det bäst att titta på alternativ för att förbättra denna.

Sväng till exempel in på Luftbutiken och se om det finns något som fungerar i det utvalda rummet. En sista sak man inte får glömma om man planerat på att använda vikter att träna med är att skydda golvet. Få golv klarar sig oskadd om man skulle råka tappa ned en vikt på det. Alla som varit på riktigt gym har säkert sett hur det alltid finns mjuka, tjocka golvplattor där vikterna finns. Att köpa in ett par plattor själv är ett måste om man ska ha vikter.