Svenskarnas motionspreferenser

Svenskar motionerar på många sätt och vis, men det finns klart och tydligt några former som är mer populär än andra.

1. Gång

Högst upp på listan av motionsformer är gång, och med en rejäl marginal också. Den genomsnittlige motionären är mycket mer trolig att syssla med gång än något annat. Detta är något som är tillgängligt praktiskt taget alla och är perfekt för många äldre. Det kan också göras mer effektivt med hjälp av stavar.

2. Cykling

På en respektabel andraplats hittar vi cykling som motion. Det spelar ingen roll om man bor ute på landsbygden, i förorten eller mitt i storstaden. Cykling har helt enkelt tagit sig in överallt och många väljer detta för att det är bra motion, lätt att ta sig fram och som bonus även riktigt miljövänligt.

3. Löpning

När gång trappas upp tillräckligt mycket hamnar vi istället i området löpning. Detta har alltid varit populärt i någon utsträckning bland svenskar, men på senare tid är det många nya som hittat sig hit. Till skillnad från gång är dock löpning lite mer av en materialsport och många lägger ned en hel del pengar på rätt skor och kläder för löpning.

4. Styrketräning

Styrketräning är ett väldigt brett koncept och betyder inte bara att lyfta skrot. Eftersom så mycket kan kallas styrketräning av en sort eller annan blir detta också något som kan ses som väldigt vida utspritt bland svenskar.