by
on
under ,
Permalink

Med bra kost mår du bättre

Det är viktigt att vi rör på oss och äter rätt. Vill man gå ner i vikt räcker det inte med att bara börja träna, utan man måste se över sin kost också. Likaså räcker det inte att ändra kosten om man inte också tränar.

GI

GI-metoden baseras på hur snabbt kroppen bryter ner kolhydrater. Desto längre tid det tar för kroppen att bryta ner kolhydrater, desto bättre för kroppen är det. Blodsockernivån blir jämnare och man får inga dippar. GI innebär att man äter mat och måltider som har lågt GI, alltså långsamma kolhydrater. Det finns mängder av recept som är enkla att göra. Att äta enligt GI behöver inte skilja sig markant från den kost man redan äter.

Hemleverans

Det svåraste med at byta kost är att hålla sig strikt till den. Den ska lagas oavsett om man har ont om tid eller är trött efter en hård dag, vilket vi alla vet är en utmaning. Dessutom kan det vara svårt att äta rätt på jobbet. Man kan förenkla sitt handlande genom att handla online och få maten levererad till dörren, men man kan också få färdigmat hemlevererad. Med till exempel GI-boxen, som du kan få rabatt på med hjälp av Rabatterat.se, förenklar man sin nya kost ytterligare.

Motion

Motionen är också väldigt viktig och man ska inte förkasta vardagsmotionen. Passa på att ställa bilen längst bort på parkeringen. Ta trapporna istället för hissen, som sagts länge nog nu. Gå av en hållplats för tidigt. Gå eller cykla istället för att ta bilen, för att nämna några.

Balans

Att gå ner i vikt är inte det svåraste, utan utmaningen kommer när man har nått sitt mål och ska försöka hålla det och det gör man med en rätt balans av motion och kost. Detta är en ny livsstil och det gäller att anamma den.