Träning och motion

Det är allmänt vedertaget att träning och motion är bra för oss. Det ska naturligtvis sägas att allt ska göras med måtta. Det är inte hälsosamt att träna och motionera för mycket. kroppen behöver även få vila för att bygga upp de muskler som tränats.

Värm upp ordentligt

Det finns alltid en risk att man skadar sig om man är övertränad. Se till att få den vila som du är i behov av. Lika väl som du du värmer upp ordentligt innan du sätter igång att träna. För att kroppen ska hålla så är det en stor fördel att du är ordentligt uppvärmd innan du kör igång. Det kan räcka med 10 til 15 minuters uppvärmning innan du kör igång med ditt träningspass.

Stretcha efteråt

Likaväl som det är viktigt med uppvärmning så är det viktigt att stretcha efter du tränat och motionerat. Dina muskler och leder har fått sig en omgång och behöver få sträckas ut ordentligt. Med hjälp av stretching så får musklerna möjlighet att slappna av men också en ökad blodcirkulation vilket hjälper till att återhämta dig. Efter du stretchat så kan det vara skönt med en värmande bastu eller en het dusch.